вторник, 30 април 2013 г.

Красота и хармония в нашия живот


.
Image:©WavebreakmediaMicro/Fotolia
Да бъде здрава и красива се стреми всяка жена. Това тя може да постигне по единствения правилен начин – постигане на хармония между своята външност и душевно състояние. Привлекателната визия е комбинация на добре поддържана външност и личностното излъчване.
Добрата форма на тялото няма да бъде постигната , ако жената не съчетава редицата диети със спорта. Фитнесът ще помогне на тялото да постигне пластичност , което ще осигури привлекателни пропорции на фигурата ви. Фитнесът може да се практикува у дома, когато имате свободно време. Не е задължително да посещавате зали за поддържане на добра форма. Може да изработите определен комплекс от упражнения , при системното изпълнение на които ще постигнете гъвкавост и еластичност на мускулите.
Image:©nyul/Fotolia
В усилията си да оформят и почувстват своето тяло , много жени се пристрастяват към йогата. И това не е случайно. Йога е преди всичко състояние на ума и на духа. Чрез йога упражненията ще постигнете разтягане на мускулите и между прешленните връзки, ще почувствате прилив на енергия , с всеки изминал ден ще ставате по-издръжливи, спокойни и весели.
Важна роля за добрия външен вид на жената е правилното хранене. Ако не сте в състояние да намалите количеството дневна храна , то поне се опитайте да ограничите мазните и пикантни храни , като ги замените с риба, зеленчуци и всички видове салати. Тези храни , употребени най-малко два пъти седмично, ще преобразят външния ви вид , ще придобиете свеж тен , ще подобрите състоянието на кожата, косата и зъбите. Забравете бързото хранене – ефектът му е неблагоприятен.
Старайте се да пиете сокове, 1-3 чаши на ден. Най-полезен за женската красота са сокове от моркови , ябълки, ананас и грейпфрут. Изберете сок според собствения си вкус и го ползвайте максимално често. Ако през деня пиете редовно сок , това ще ви помогне да преодолеете усещането за глад след 18 часа вечерта и няма да се изкушите да посетите тайно хладилника, при което рискувате сутринта да се събудите с подпухнало лице , а време за възстановителни процедури може и да нямате.
Ако смятате , че имунитетът ви е отслабнал , започнете да приемате мулти витамини. Желателно е техния прием да е между сезоните между сезоните есен и пролет.
Ако прекарвате много време пред компютъра или зад волана – грижете се за очите си.
Ако сте пристрастени към цигарите и не можете да ги откажете, то за ваше добро е поне да намалите техния брой.
Хубаво е на всеки 6 месеца да се подлагате на пълен медицински преглед, посещение при гинеколог и зъболекар.
Ако имате възможност посещавайте салони за красота , ходете на сауна. Всяка жена трябва да се грижи за своята визия. Ако се чувствате некомфортно в козметичните салони , използвайте у дома рецепти от народната медицина. Пригответе пилинг на тялото, маски за коса и лице. Ефектът ще бъде също толкова добър.
Помнете , че красотата е първото , което виждат околните , но по-важен е вътрешния мир на човека и неговото духовно състояние. Всяка жена може да постигне привлекателна визия с добре поддържан външен вид и собствена увереност. Психолозите отдавна са открили , че красивите жени оказват ефект върху останалите жени. Не може да останат незабележими дамите , които привличат погледа не само със своята красота , но и с неповторимия индивидуален стил.
Не забравяйте , че когато в очите на една жена блестят искрите на щастие и ентусиазъм , на любов към детето и мъжа, когото обича , то проявените дефекти в нейната визия стават ирелевантни и несъществуващи. Искрената и открита усмивка ще преобрази всяка жена, ще съхрани образа й в сърцето на скъп за нея човек .