вторник, 7 май 2013 г.

10 причини, поради които трябва да водите здравословен начин на живот

920025 300x204 10 причини, поради които трябва да водите здравословен начин на живот
Ще живеете по- дълго. Тази причина със сигурност трябва да заеме първа позиция, защото доброто здраве ни дава по-дълъг живот. Избягвайки вредните навици ще имате повече време, за да осъществите своите цели и мечти, да отгледате здрави деца и да се радвате на внуци.
Ще бъдете по – красиви. Вредните навици могат да ви докарат до състояние, в което поглеждайки се в огледалото ще се ужасите от своя образ. Жълти зъби и суха кожа от пушене, бирено коремче, целулит при жени от пиенето на твърд алкохол – това са само част от следствията от нездравословния начин на живот.
Ще имате здрави деца. Освен на външния Ви вид, вредните навици оказват влияние и върху поколението. Тютюнопушенето и употребата на алкохол могат да окажат пагубно влияние върху децата.
Ще подобрите финансовото си състояние. Ако изчислите колко пари могат да бъдат спестени, ако не купувате цигари и алкохол ще останете много изненадани. Анулирайки тези вредни навици ще имате повече средства за екскурзии, спа процедури, масажи.
Ще се разболявате много по – рядко. Всички шофьори са наясно колко важно е качеството на бензина в автомобила. Същото е и с човешкото тяло – ако водите здравословен начин и живот, то той ще бъде много по- качествен и дълъг.
Ще бъдете в отлична форма, дори и в зряла възраст. С привлекателно и стегнато тяло, добре подържан външен вид и жизненост, със сигурност ще бъдете атрактивни за отсрещния пол и на зряла възраст.
Ще бъдете по- енергични и няма да се уморявате лесно. Нашето тяло изразходва много енергия, опитвайки се да обработи тежките храни. Въвеждането на повече плодове, зеленчуци и ядки в менюто ни , ще ни даде достатъчно сила за деня.
Ще осигурите здраве и дълъг живот на семейството си. Чрез здравословния начин на живот, Вие можете да бъдете чудесен пример и вдъхновение за своите родители, деца, съпрузи.
Ще се предпазите от различни заболявания, които се предават от гени от родителите.
Ще се научите да обичате себе си и да се грижите правилно за своето тяло.
Всеки от нас има правото да избере живота, който ще живее. Няма нищо по-добро, от това да прекараме дълъг живот в красиво тяло, в добро настроение, наслаждавайки се на всяка минута. Никога не е твърде късно да променим навиците си, а чрез създаването на здравословен начин на живот бихме могли извлечем много ползи в бъдеще.

Няма коментари:

Публикуване на коментар